By Samir Travel

ESKİŞEHİR

ESKİŞEHİR
Hareketli sosyal hayatı, zengin kültürü, genç nüfusu, tertemiz caddeleri, kaplıcaları, Porsuk Çayı ve yeşilliği ile insanı büyüleyen, uygar bir yaşam denince akla gelen şehir Bilecik, Bolu, Ankara, Konya, Afyon, Kütahya ile komşudur. Türkiye'nin en gelişmiş ve çağdaş şehirlerinden biri olan Eskişehir tipik bir Cumhuriyet şehridir. Eskişehir'in Tarihi geçmişi M.Ö.3000 yılına kadar dayandığı için Eskişehir ismi verilmiştir. Eskişehir tarihi boyunca Hitit, Friya, Lidya, Pers, Makedonya, Selevkos, Galat, Bergama, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı hakimiyetine ev sahipliği yapmıştır. Nüfusunun bir kısmı Balkan ülkelerinden Romanya, eski Yugoslavya, Arnavutluk, Bulgaristan, Rusya Krım ve Ukrayna gibi ülkelerden gelen göçmenlerden oluşur. Eskişehir caddeleri, evleriyle adeta nostaljik Avrupa görüntüsünü yansıtıyor. Mesire alanlarının geniş olması size sevdiklerinizle birlikte piknik tatili yapma imkanı veriyor. Kaplıcaların termal turizmin gelişmesine temel oluşturduğu Eskişehir'de birçok renkli damlataşları olan mağaraları gezebilirsiniz. Her açıdan birçok yeniliklere imza atan Eskişehir, halk arasında öğrenci şehri olarak bilinir.  

ESKİŞEHİR GEZİLECEK YERLER
1 – PORSUK ÇAYI & ADALAR 
Eskişehir denince akla ilk gelen ve şehirle özdeşleşen bu nehiri isterseniz teknelerle gezebilirsiniz, isterseniz nehrin etrafındaki park, köprü ve mekanlar da  keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz. Önemli yerleşim birimi olan Adalar ve Porsuk Çayı, Eskişehir'in gezilecek yerleri listenizde ilk sıraya koyabilirsiniz. 
2 – ODUNPAZARI EVLERİ 
Yeniden restore edilen evleriyle  Eskişehrin en eski yerleşim yeri olan Odunpazarı görenleri tarihi serüven yaşatır. Eskişehir'in tarihine şahitlik etmektedir.
3 – KURŞUNLU CAMİİ ve KÜLLİYESİ 
16. Asırdan beri Eskişehir Tarihinde bulunan Kurşunlu Camii ve Külliyesi günümüzde müze olarak da kullanılıyor. Eskişehir'in tarihi yerleri arasında önemli yer tutmaktadır.
4 – SAZOVA PARK
400 bin m² alan üzerine ve Kütahya-Eskişehir yolu üzerinde yer alan Sazova Parkı, Türkiye'nin en özgün ve içinde barındırdığı tasarım harikaları ile ziyaretçilerini büyülemektedir. Eskişehir'in en önemli gezi noktalarından olan Sazova Parkı, dünyaca ünlü Disneyland'ı andıran Eskişehir Masal Şatosu dışında Korsan gemisi, Müzeler, Hayvanat Bahçesi, Bilim Deney Merkezi, Uzay Evi, Esminyatürk Türk Dünyası Şaheserleri, Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi, Parklar ve Oyun alanlarıda bulunmaktadır. Birbirinden güzel Eskişehir resimleri çekebileceğiniz, ailenizle zamanın nasıl geçtiğini alamayacağınız Sazova Parkı, Eskişehir'de mutlaka uğramanız gereken yerlerden biridir.
5 – ŞELALE PARK
Eskişehir’i ayaklarınızın altında hissetmek ve kuş bakışı izlemek istiyorsanız mutlaka Şelale Park’a gitmenizi tavsiye ederiz. Eskişehir’in manzarasının yapay şelaleye bakarak serinlerken bir yandan da çayınızı yudumlayabilirsiniz.
6 –ESKİŞEHİR KURTULUŞ MÜZESİ 
Bu müzede Kurtuluş Savaşına tanıklık etmek için bu müzeyi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Kurtuluş Müzesi Kurşunlu Külliyesinin hemen karşısında göreceksiniz.
7 – ÇAĞDAŞ CAM SANATLARI MÜZESİ 
Balmumu Heykeller müzesinin hemen üzerinde yer alan bu müze Cam Sanatına merak duyan misafirlerini bekliyor. Özellikle Odun Pazarı bölgesi el işçiliği ile yapılmış eşsiz cam sanatı ürünleri bulabilirsiniz.
8 – ETİ ARKEOLOJİ MÜZESİ 
Eti’nin sponsor olduğu ve bir çok arkeolojik kalıntının bulunduğu müze. Eğer Arkeolojiye merakınız varsa bu müze olmazsa olmazlardan… Balmumu Heykel müzesini yaklaşık 1 km mesafede
9 - TCDD MÜZESİ VE DEVRİM ARABASI
Bilindiği üzere Eskişehir’de demiryolunun çok köklü bir geçmişi var. Bulunduğu konum itibariyle tüm raylı yolların kesişim noktasında bulunuyor. Eskişehir’de bulunan Tülomsaş Fabrikası ise bu trenlerin birçoğunun üretildiği yer. Bu yer aynı zamanda Devrim Arabalarının da tasarlanıp üretildiği atölye idi. Devrim Arabasını görmek ve TCDD tarihi ile ilgili bir gezintiye çıkmak istiyorsanız bu müzeye uğramanızı tavsiye ederiz.
10 – ATLIHAN ÇARŞISI
İçinde yöresel eşya satan dükkan eskiden han olarak kullanılmış şimdi ise  El Sanatlar Çarşısı olarak kullanılmaktadır.
11 – KENT PARK
İçinde yapay plaj ve yüzme havuzları bulunan kafede dinlenebilir, kafe ve restorantlarda keyifle Eskişehir'in yöresel yemeklerinin tadına varabilirsiniz.
12 – ESKİŞEHİR BALMUMU HEYKEL MÜZESİ
Sporculardan, politikacılara kadar bir çok ünlünün balmumu heykeli olan bu müze Eskişehir'in popüler yerlerinden biridir.
13 – ESKİŞEHİR ETİ SUALTI DÜNYASI 
Sazova Parkında bulunan bu sualtı dünyası dünyanın birçok yerinden getirilen deniz canlıları sergilenen görülmesi gereken yerdir. 
14 – LÜLETAŞ MÜZESİ 
Girişi ücretsiz olan bu müze Türkiye’nin ilk lüle taşı müzesidir. Kapıları ziyaretçilerine her zaman açıktır. 
15 - HAMAMYOLU CADDESİ
15 hamamın bulunduğu bu caddede hamam keyfi yapabilir bunun yanısıra günlük alışverişlerinizi de yapabilirsiniz. Eskişehir'in doğal güzelliklerine örnek olan bir bölgedir. 
16 – ŞEYH EDEBALİ TÜRBESİ 
Ahi şeyhi, İslam ilahiyatçısı olan Şeyh Edebali’nin Eskişehir’deki türbesi birçok turistler tarafından tercih edilen Eskişehir'in tarihi yerlerinden biridir. 
17 – NASREDDİN HOCA EVİ
Kültürümüzün önemli değerlerinden Nasreddin Hoca’nın evi Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi Hortu beldesinde bulunmaktadır.
18 – SEYYİT BATTAL GAZİ TÜRBESİ
Türk tarihinin önemli kişilerinden olan Battal Gazi adına yapılan bu türbe Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde yer alır. Eskişehir tarihinin önemli bir eseridir. 
19 – YUNUS EMRE TÜRBESİ
Sarıköy bölgesinde yer alan ünlü halk kahramanlarından Yunus Emre’nin Türbesi çok insanın ziyaret ettiği yerlerden biridir. 
20 – MİDAS ANITI
Frigler dönemine ait en önemli eserlerden biri olan bu anıt önemli Eskişehir tarihi eserlerinden biridir. Bu anıtın yanı sıra Eskişehir'in gezilecek yerleri arasında Areyastis Anıtı, Gerdekkaya Mezaorı, Doğanlı Kaya, Yapıldak Asar Kale ve diğer yapıları elinde bulunduran ve Frig’lerin Dini Metropolü olarak geçen Yazılıkaya'yı da sayabiliriz.

ESKİŞEHİR NE YENİLİR
Tipik bir Anadolu kentinden çok daha farklı atmosfere sahip Eskişehir,  gerek hafta sonu kaçamakları gerekse de uzun süreli tatiller için tercih edilebilecek ideal destinasyonlar arasında yer almaktadır.Kentin popülaritesindeki artış konusunda tabii ki Avrupai görünümünün payı büyük. Ancak Balkanlar‘dan ve Kırım‘dan göç edenlerin kentin kültürüne yaptıkları katkı da bu durumda önemli paya sahiptir.
Eskişehir’de bulabileceğiniz en ünlü yöresel lezzetlerden bazıları:
Çibörek
Balaban Köfte
Kuzu Sorpa
Met Helva
Göbete (Tatar Böreği)
Yufkalı Büryan
Kıygaşa
Cevizli Haşhaşlı Ekmek
Leblebi Kurabiyesi




0 282 654 19 95

Destek ve Rezevasyon Hattı

0 541 324 54 00

Whatsapp Hattımız